Камбитов прочете на децата от Благоевград приказката „Писмото на джуджетата”

снимки: Община Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов влезе в ролята на разказвач и прочете на най- малките жители и гости на града „Писмото на джуджетата”. В инициативата на общината „Часът на приказния разказвач”, която се провежда всяка вечер от 18.00 часа във фоайето на институцията, се включи и Дядо Коледа.

Малчуганите в захлас слушаха за приключенията на джуджетата с топло какао и лакомства в ръце. Кметът имаше и малки помощници, които  се превъплътиха в джуджетата от приказката. След щастливия финал, кметът Камбитов раздаде на малчуганите, които през цялото време участваха активно в разказа, книжки. Заедно с децата той извика и Дядо Коледа. Белобрадият старец пристигна с пълен чувал подаръци, които умните благоевградски деца си заслужиха с песни и стихотворения.

Сред активните деца на вечерта бе и ангелчето, с което кметът Камбитов запали светлините на града на 5 декември. Тази вечер момиченцето се оказа най-щастливото дете в Благоевград, защото  кметът Камбитов изпълни и коледното му желание, изречено пред всички на 5-ти декември.

„Часът на приказния разказвач” продължава и днес от 18.00 часа с приказката „Белоснежка и червенокоска”, която ще прочете актрисата от ДТ „Никола Вапцаров” Милена Копралева.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK