Камбитов поведе шествие по случай 24 май и празника на Благоевград

снимки: infomreja.bg и Община Благоевград

Празнично шествие по повод 24 май поведе кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. То започна от паметника на светите равноапостоли Кирил и Методий, където градоначалникът поднесе цветя в знак на почит към делото на светите братя. В церемонията се включиха още политици, общественици и културни дейци.

Под музикалния съпровод на Биг Бенд-Благоевград празничното шествие пое по предварително определен маршрут до площад „Македония“. Паралелен лъч образуваха и ученици от всички училища в областния центърна Пиринско, който стартира от Съдебната палата и завърши отново пред Народно читалище „Никола Вапцаров“.

Празничната програма продължи с тържествен концерт на ученици от НХГ и възпитаници на спортен клуб „Карат“.  Музикалният спектакъл бе открит от кмета Камбитов, а поздрав към публиката отправи зам.-кметът Валери Смиленов. Той пожела на гостите и участниците в празничния концерт да съхранят изконно българските традиции и несломим стремеж към просвета.

Музикални поздрави поднесоха учениците от музикалната паралелка на хуманитарната гимназия, а танцовите изпълнения бяха дело на младите таланти от клуб „Карат“.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg и Община Благоевград
снимки: infomreja.bg и Община Благоевград
снимки: infomreja.bg и Община Благоевград
снимки: infomreja.bg и Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

:)12:42 - 25.05.2013
Я не сте спали за да плюете ха ха ха ха хая Браво Кмете страхотно шоу беше снощи Мани ги циркаджиите по отгоре Яд ги е затова са толкова критични Те само кекат и мекат ха ха ха ха ха ха
00903:37 - 25.05.2013
тук не стои ли въпроса на къде ги поведе?към касиерката!?от трън та на глог?кмета трябва да бъде сапричастен към управлението!демек нелигитимен!
аз21:08 - 24.05.2013
Kamenow,kato kakuv ste se stroil na snimkata?Iavno mnogo obichate da pozirate-towa chte vi ostane
Кирил и Методий15:43 - 24.05.2013
Не виждам на нито една от снимките Златанчо от РИО.Нали този празник е и на просветата.Явно се е скрил в миша дупка.Но където и да се крие този мишок ще го намерим и първи ще си ходи.Толкова зъл и глупав човек в РИО не е имало никога.Новите по най-бързия начин се освободете от него да не прави повече поразии.

FACEBOOK