Камбитов посреща признатия европейски мениджър Тревор Дейвис

снимка: infomreja, архив

Единственият мениджър, успял да спечели два пъти надпреварата за Европейска столица на културата Тревор Дейсвис, пристига на официална визита в Благоевград, за да се срещне с кмета Атанас Камбитов.

Целта на срещата е да бъде обсъдена кандидатурата на община Благоевград за Европейска столица на културата 2019. Срещата е насрочена за 15:30 часа днес в кабинета на кмета, където Тревор Дейвис и д-р Камбитов, ще обсъдят общата кандидатура на София, Благоевград, Перник и Кюстендил в конкурса.

След края на визитата си при кмета, Тревор Дейвис ще се срещне с представители на културните институти в Благоевград, за да обсъдят творческите концепции за развитие на културата в общината.

Дейвис е печелил конкурса през 1996 за Копенхаген и за град Орхус, който ще е домакин на приза през 2017. Той е основател на Копенхагенския международен театър, експерт по градско планиране. По-късно става главен секретар на Aarhus Festival, съосновател е на Датския център за култура и развитие. През 2000-2004 той ръководи Salisbury International Arts Festival, а между 2004-2006 - New Writing Partnership, Норуич. В момента участва и в управата на Копенхагенския международен театър.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK