Камбитов отлетя за Москва за среща с кмета Сергей Собянин

снимка: infomreja.bg, архив

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов отпътува днес за Москва заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова. Двамата са част от официална делегация, в която са включени още кметът на Кюстендил Петър Паунов, българските творци Алек Попов, Георги Господинов, Христо Бойчев, Димитър Митовски и др.

В рамките на визитата, която се организира по повод Дните на София в Москва и общата кандидатура на Югозападен район за Европейска столица на културата, българските управленци ще се срещнат с редица представители на местната власт в руската столица.

С особен интерес се очаква и тяхната среща с кмета на мегаполиса Сергей Собянин. По време на визитата д-р Камбитов ще участва в руско-български бизнес форум, където ще представи потенциала на Благоевград като туристическа, културна и бизнес дестинация.

При тридневното посещение ще бъде подписано двустранно споразумение за сътрудничество, като част от стратегията за участие на София и Югозападния район в конкурса за Европейска столица на културата. В тази връзка членовете на българската официална делегация ще посетят изложбата „Тракийското злато” в Държавния исторически музей в Москва, представяща богатото историческо наследство на нашата страна.

Сред планираните събития в програмата на делегацията е и среща с председателя на Московската градска Дума Владимир Михайлов Платонов.

В културната си част програмата включва още посещение на пиесата на Христо Бойчев „Полковникът-птица”, която ще се състои в Липецкия държавен драматичен театър „Л.Н.Толстой”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK