Камбитов открива фестивала “ТАРА-РА-БУМБИЯ”

снимка: infomreja.bg, архив

“ТАРА-РА-БУМБИЯ“, първият по рода си театрален фестивал за млад и утвърден театър в Благоевград, започва с постановката “Кавказкият тебеширен кръг”. Тя ще се играе днес, на голямата сцена, в Драматичен театър „Никола Вапцаров”. Благоевградската публика ще има възможност да се срещне с доц. Ивайло Христов и неговите възпитаници от 19:00 часа.

Официалното откриване на фестивала, който ще продължи 8 дни, е в 21:30 часа. Веднага след това Lux Lumina ще представят своя най-нов визуален пърформанс „Antithesis”.

“Кавказкият тебеширен кръг” е копродукция между бургаския драматичен театър “Адриана Будевска” и НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Зрителите на представлението по Бертолт Брехт ще станат част от карнавално веселие и гротестни закачки, представени в стихове. След удоволствието и усмивките от постановката, жителите и гостите на Благоегврад, които все още не са намерили правилната пътека до театъра, ще могат да разчитат на придружители в светещи костюми. След 21:00 часа те ще бъдат навсякъде в областния център, за да могат да отведат публиката на мястото на събитието.

Целта на спектакъла е да бъдат премахнати всички познати бариери и публиката да бъде непосредствен участник в творбата. Артистите се появяват неочаквано от различни страни и се движат сред тълпата от хора със светещи костюми.

Изненади и интересни моменти очакват гостите на шоуто, а от организаторите обещават вечерта им да завърши с усмивки и добро настроение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK