Камбитов обвини вече бившия главен архитект на Благоевград в лъжа

Снимка: Infomreja.bg

„Хронологично с архитект Тинчев преди 2-3 месеца имах един разговор, като най-приятелски го посъветвах да не правят глупости. На 28 декември много преди да започне темата в медиите го извиках и му казах, че има жалба срещу него. Ние вече бяхме направили проверката и констатирахме всички нередности – от неспазени отстояния, до над 15% завишена РЗП, сменени паркоместа и т.н. Още тогава съвсем коректно му показах резултатите и поисках от него становище“.

Това заяви д-р Атанас Камбитов в отговор на въпроса дали са верни слуховете за уволнението на главния архитект на Благоевград.

Камбитов заяви, че вчера е подписано освобождението му от тази длъжност.

При разговора между Камбитов и Тинчев в рамките на 4 изречения архитектът го е излъгал 4 пъти, каза кметът.

Лъжите се изразявали в това, че жалбата, подадена от граждани, е разгледана от Административен съд и решението е законосъобразно, което не е вярно, защото съдът разглежда жалбата по допустимост, а не по същество.

Също така архитектът не е запознат с въпросния проект, което също не е вярно.

„Третото, което каза е, че РДНСК е разгледала проекта и той отговаря на всички изисквания, което също не е вярно тъй като РДНСК няма такъв ангажимент. И тук интересен факт е, че строителното разрешение е издадено по чл.154, най-образно казано кметът на Общината одобрява ПУП-а, а инвестиционният проект и цялата тази процедура след това се одобрява само от архитекта, без да влиза на експертен съвет. Последното, което каза Васил Тинчев беше, че не е ангажимент на главния архитект да следи дали проектите отговарят на изискванията, което също не е вярно“, допълни Камбитов.

Проектът отговарял и на всички изисквания, но инвеститорът внесъл промяна, в която премахнал 2 етажа, защото били в повече.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK