Камбитов обсъди в Брюксел с Мария Габриел развитието на Благоевград и региона

снимки: Община Благоевград

Кметът на Благоевград Атанас и председателят на Общинския съвет Даниела Савеклиева в първия ден от визитата си в Брюксел проведоха официална среща с българския евдродепутат Мария Габриел в офиса й в Европейския парламент. Обсъдени бяха проекти, които са от глобално и стратегическо значение за развитието на областния град и региона.

Камбитов и Савеклиева са на четиридневно посещение в столицата на Европейския съюз по покана на Мария Габриел. Със съдействието на българския евродепутат днес в Комитета на регионите като водещо събитие ще стартира изложението „Благоевград – модерен и древен”.

Областният град на Пиринско ще представи в сърцето на Европа фрагменти от историята на града, културното наследство и възможностите за туризъм и бизнес в него. По време на презентацията солистки от ансамбъл „Пирин” ще разкрият красотата на пиринския фолклор с акапелни изпълнения на народни песни. Рекламната кампания включва и излъчване на филм за Благоевград, като копия от него ще бъдат раздадени на всички гости.

В Брюксел кметът Камбитов и ОбС председателят Савеклиева ще се срещнат с представители на Европейския парламент, Комитета на регионите, както и от други европейски институции.

 

снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK