Камбитов не дойде на дебата с Костадинов, появи се Паскалев

снимки: infomreja.bg

Кандидат-кметът на ГЕРБ Атанас Камбитов не уважи поканата на опонента си от БСП Емил Костадинов за дебат по актуални проблеми на община Благоевград. Вместо него се появи настоящият градоначалник Костадин Паскалев. Запитан от журналисти какъв кмет е необходим на Благоевград през следващите 4 години, Паскалев заяви: „Самостоятелен, с политическа визия, с коректно политическо поведение, с коректно отношение към гражданите и с отговорност към онова, което поема като ангажимент“.

Костадин Паскалев, за когото се смяташе, че стои зад изгубилия местния вот на първи тур кандидат-кмет от Коалиция „ЕКИП“ Владимир Елезов, вчера в местен ежедневник официално обяви подкрепата си за кандидата на БСП Емил Костадинов.

„Това, което прочетохме в програмата на Камбитов във в. „Банкер“ е утвърдено като 16-годишна програма. Твърде широк хоризонт и аз вярвам, че няма да бъдат реализирани и 10 % от тази програма. Онова, което много ме притеснява е, че е внесен нов Закон за местното самоуправление и местната администрация и вече на петима души е обещано да са председатели на Общинския съвет. Да им е честито!“, пожела Паскалев.

Кандидатът за кмет на Благоевград от БСП Емил Костадинов благодари за присъствието на десетките журналисти и граждани, отзовали се на поканата за дебат с опонента му от ГЕРБ. „Моят опонент отново бе покрит под юргана от своите кукловоди и натрапчиво упорито отказва да даде възможност на гражданите да бъде обективно претеглен на везните. Аз обаче разчитам на подкрепата на всички свои съграждани, които не са взели пари от Камбитов“.

„Не е най-важното, че този кандидат на Цветан Цветанов дължи във всички посоки пари – 40 000 лв. на лесничейството в Гърмен, 30 000 лв. на лесничейството в Струмяни и така нататък“, заяви Костадинов. Според него в последните две години, откакто е народен представител, Камбитов е успял да си извоюва позиицията да бъде кредитиран по един недопустим начин от държавата.

„Не е най-важното и това, че моят опонент, в качеството си на депутат, е участвал в изработването и гласуването на закони, които смачкват образованието и науката, посягат грубо на духовната сфера, а сега си позволява, в рамките на кампанията, да мята щедри обещания именно в тези области. Не е най-страшното, че той участва в отнемането на 10 % от срествата, изработени от строителните фирми в страната, а сега се опитва да се представя като строител. Най-страшното е, че именно такава кандидатура, наложена определено по недемократичен начин на структурата на ГЕРБ в Благоевград, се стреми да поеме управлението на общината, за да избие собствените си липси и загуби за този двегодишен период, а вероятно и да плати собствената си богата кампания, чрез благоевградчани“, коментира пред медиите Емил Костадинов.

Той обяви, че за него е неприемлива липсата на визия, липсата на проект, на присъствие и всички тези лиспи да бъдат разглеждани като някакъв аргумент за осигуряване на служебен резултат, който им е необходим.

„И днес гражданите не получиха обективната възможност да претеглят идеите на Камбитов за развитие на община Благоевград, но вън от съмнение е, че и те са забелязали, че той тежи твърде леко“, заяви още кандидат-кметът на БСП.

 

КОМЕНТАРИ

kosi14:19 - 29.10.2011
Abeee, kakvo se zanimavate s kliuki.Vsi4ki znaem, 4e nai-dostoiniqt kmet za Blagoevgrad e Kambitov!!! Uspeh na GERB i Atanas Kambitov
фен23:33 - 27.10.2011
Абсолютно сте прав г-н Костадинов. Желая ви късмет, въпреки, че за жалост ще изфабрикува ГЕРБ онтово в своя полза вота. Именно те изработиха всичките недействителни бюлетини.
запознат15:55 - 27.10.2011
Господин,Костадинов,освен на споменатите от Вас лесничейства,Камбитов е длъшник и Стопанството в Сатовча с по-голяма сума.По-вашното е,че той не планува плащане.
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK