Камбитов към абсолвентите от АУБ: Благоевград винаги ще ви обича!

снимки: Община Благоевград

Tържествена церемония  по случай дипломирането на 21 випуск на студентите от Американсия университет в България се проведе днес на площад ”Георги Измирлиев” в Благоевград.

На тържественото събитие присъстваха заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева, министърът на образованието и науката Тодор Танев, кметът на oбщина Благоевград д-р Атанас Камбитов, президентът на АУБ Кевин Аспегрен, както и всичките 249 бакалаври и техните близки.

Към завършващите студенти градоначалникът се обърна, като изтъкна тезата, че човек винаги може да се учи и да добавя нещо, но задължително трябва да научи важните неща. Д-р Камбитов цитира Стийв Джобс и неговата философия: „Живей деня така, че все едно ти е последният ден”.

„Вие не си изгубихте времето в Благоевград! На добър час, Благоевград винаги ще ви обича!”, бяха заключителните думи от поздравителното слово на кмета Камбитов.

Абсолвентите, които са представители на 22 държави, получиха поздравления още от  заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева , от министъра на образованието и науката Тодор Танев, от президента на университета Кевин Аспегрен, както и от оратора на випуск 2015 - Салих Менкуласи от Албания.

Кристалина Георгиева поиска разрешение от президента на АУБ Кевин Аспегрен и след поздравителното си слово хвърли академичната шапка във въздуха, както повелява традицията, минути по-късно го направиха всички абсолвенти от випуск 2015.

На официалната церемония посланик Иван Станчов - председател на Националния консултативен съвет на Дипломатическия институт към Министерството на външните работи на Република България и един от основателите на АУБ,  получи почетното звание „Доктор хонорис кауза".

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK