Камбитов: Кмет и председател трябва да седнат на една маса и да постигнат съгласие

Снимка: Infomreja.bg

"Не е добре обаче, когато те излизат извън границите на нормалното"

Заради Благоевград, кмет и председател трябва да седнат на една маса и да постигнат съгласие по важните въпроси, които стоят пред града.

Това е „рецептата“, която предписва бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов за оздравяване на отношения между кмета Румен Томов и председателя на ОбС – Андон Тодоров.

В публикация в мрежата, Камбитов написа още: Месеци наред наблюдаваме изостряща се конфронтация между Общинска администрация и Общински съвет. Това не води до нищо конструктивно, до нищо продуктивно! Напротив, това вреди на всички!

Нормално е да има политически сблъсъци, нормално е да има и сблъсък на лични амбиции. Не е добре обаче, когато те излизат извън границите на нормалното. Тяхно задължение, тяхна отговорност е! Затова са избрани! Това ще е добре за Благоевград, ако щете дори и за тях самите! Грижата за хората и разумът трябва да надделеят над личния интерес!

Вчера на пресконференция в Общината кметът Томов говори именно за „сядането на една маса“, но мнението му по темата се различава от това на колегата му:

Аз съм от хората, които генетично мразят предателите. Сигурен съм, че ако сега седнем на масата и си стиснем ръцете ( с председателя – б.р.) за нещо, след 2 седмици ще е друго.

Тодоров е предал Томов, казва кметът, заради неизпълнено от страна на председателя споразумение да работят в името на общината.

„Работихме 2 месеца и нещата стопираха с началото на моите истории в съда“, допълва Томов.

На своя пресконференция от 27-и януари, председателят Тодоров пък заяви на въпрос на ИНФОМРЕЖА защо все още няма разбирателство между двата екипа: Недейте така, говорим общ език, ние си вършим работата на общински съветници. Нека стане ясно на цялата общественост, ОбС е законодателна власт. Не може да атакуват нас, какво направиха съветниците, изпълнителната власт от тях е – в случая от кмета. Ние каквото трябва, го правим. Идва, гласуваме го, въвеждаме в ред нормативната уредба, даваме по-нататък указания и кметът ги изпълнява – изпълнителната власт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK