Камбитов, Йовчев и Борисов откриват новата спортна зала в Благоевград

Кметът Атанас Камбитов, Йордан Йовчев и Бойко Борисов, снимка: infomreja.bg, архив

Заместник-министърът на младежта и спорта и световен шампион на България по гимнастика - земя и халки, Йордан Йовчев, пристига утре в Благоевград за официалното откриване на многофункционалната спортна зала в двора на Трето основно училище „Димитър Талев”.

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и звездата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев ще прережат лентата и ще дадат нов спортен хоризонт пред учениците в областния център на Пиринско. Началният час на тържественото събитие е 11.00 в двора на учебното заведение.

На церемонията ще присъства и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който оказа съдействие за осигуряване на средствата за ремонта.

Днес Държавната приемателна комисия подписа акт 16, с който сградата може да бъде въведена в експлоатация. Всички становища, издадени от комисията към този момент, са положителни и спортното съоръжение може да се използва пълноценно.

Това е поредният завършен проект на екипа „Камбитов”,  който е насочен към младите хора и тяхното бъдещо развитие и реализация в Благоевград.

Многофункционалната спортна зала е разположена в двора на III ОУ „Димитър Талев”. Тя е свързана с учебната сграда чрез топла връзка, като паралелно с това има и външен самостоятелен вход.

Модерното съоръжение разполага със санитарни възли, съблекални, отопление и вентилация. Залата е с над 120 места и може да се използва за волейбол, баскетбол, художествена гимнастика, тенис на маса, борба, джудо, бокс, бадминтон, тенис на корт, спортни танци и фитнес съоръжения.

 

КОМЕНТАРИ

Браво!09:37 - 27.03.2014
Браво на г-х Кмета и екипа му!
тотьо06:46 - 27.03.2014
Трябва да се покани Муса Палев и неговия лидер Лютви Местан,новите коалиционни партньори на ДПС. БСП да го д.ат,Станишев ги предаде.
Избирател22:21 - 26.03.2014
Браво на господин Камбитов и на господин Борисов.Това са мъже които излъчват сигурност и респект.Пък и са много чаровни.Само за това си заслужава да гласуваш за тях.Браво на Вас да сте живи и здрави и повече да мислите за хората които са останали тук не се имигрирали още за да живеят по-добре.Успех Ви пожелавам на изборите
the green20:32 - 26.03.2014
Арена Ботевград е с 4000 места, а всички зали в Благоевград са общо с 2000 места - Скаптопара - 1100, залата на ЮЗУ - 350, залата на АУБГ - 400, интерната - 300, залата на Трето - 120. Ботевград има 20000 жители, Благоевград - 75000.

FACEBOOK