Камбитов: Докато съм кмет, няма да се строи на Ловния дом, кортовете и „Бачиново”

снимки: Община Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов заяви, че няма да позволи да се застрояват едни от най-красивите места в Благоевград - Ловния дом, Кортовете и парк „Бачиново”.

Категоричната му позиция прозвуча на редовна сесия на Общинския съвет в подкрепа на решението на Комисията по устройство на територията, която отказва да издаде разрешение за изработване на ПУП в местността „Над черквата” в района на Ловния дом с цел жилищно строителство.

Отказът на комисията бе подкрепен и от Антоанета Робева, директор на Дирекция „Строителство” в общината, и от общинския съветник арх. Калпачки. След дискусия местните парламентаристи гласуваха срещу искането за жилищно застрояване на Ловния дом.

В началото на заседанието група благоевградчани от кв. „Струмско” поискаха съдействие от местните парламентаристи за разрешаване на важен проблем. От тяхно име  Румен Атанасов обясни, че в квартала функционира незаконно фирма за пелети и брикети, която обгазява съседните къщи и сгради.

Отговорът на кмета д-р Атанас Камбитов бе, че общинска администрация е запозната с проблема, изискани са всички документи от собственика на завода и са придвижени сигналите на гражданите към съответните институции, които също да дадат отговор- РИОСВ и РЗИ.

13 от 46-те точки, които гласуваха общинските съветници, бяха молби за узаконяване на жилищно строителство. Молбите бяха удовлетворени.

В края на сесията общинският съветник Светлин Бонев отправи призив към своите колеги да се включат с каквото могат - средства, помощи, храна, в кампанията за подпомагане на пострадалите от наводненията във Варна, Добрич и Велико Търново.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK