Камбитов: Чувствам се много разочарован, но оставам в ГЕРБ

Снимка: Infomreja.bg

От както съществува ГЕРБ подобна мръсна кампания не съм виждал, каза Камбитов

Чувствам се много разочарован, но това е оценката на гражданите и аз я приемам такава, каквато е.

Това бяха първите думи на екскмета Атанас Камбитов, който изгуби на балотажа в Благоевград от независимия кандидат Румен Томов.

Още от балотажа мисля защо беше такъв резултата, явно някъде аз съм сгрешил, времето ще покаже дали съгражданите с този свои избор днес и те не сгрешиха. За цялото време мога да кажа следното – работил съм, работя винаги за Благоевград и направихме много. Нямам логичен отговор за това решение на благоевградчани, допълни Камбитов в отговор на въпрос на какво се дължи резултатът му тази вечер.

Казах, че съм си взел поука и казах какво аз видях в резултата на балотажа. Може би гонейки онези големите проекти, някак си изпуснахме обикновения човек като внимание, но ако бяхме решили онези големи проблеми, то нямаше как да се развива и Благоевград, припомни Камбитов, който по-рано във видео обръщение към избирателите заяви, че е „разбрал какво му казват“.

Ние свършихме огромен обем работа. Аз съм човек, който работи, не говоря много, концентриран съм върху работата си. Погледнете, градът изглежда съвсем различен. Някъде съм сгрешил и това е оценката на хората - приемам я такава, каквато е. Завещавам на моя опонент един обновен град – санираните блокове, стотиците детски площадки, басейни, депото, пречиствателна станция. Надявам се той да продължи той да развива Благоевград и да завърши проектите, които сме започнали, каза Камбитов пред журналистите на късния брифинг преди полунощ.

Тези осем години бяха много напрегнати, бяхме на 100% ангажирани към решението на основни проблеми за града и изпуснахме отношението към обикновения човек. Администрацията бе заета с изпълнението на тези проекти. Две години от половина имаше черна кампания, много лъжи и помия се изля. Глас народен, глас – Божи!, коментира Камбитов всички компромати и нападки, които станаха публично известни най-вече чрез социалната мрежа.

От както съществува ГЕРБ подобна мръсна кампания не съм виждал, нечестна е леката дума. Стигна се до възхитителни низини. Не казвам, че това е основната причина, ще търся причината за тази оценка. Оставаме след нас много свършена работа. Смея да твърдя, че за последните 30 години никой не е свършил толкова работа, колкото аз и екипа ми, каза още Камбитов.

По-рано в официално изявление премиерът Борисов каза: След апартамент гейт след къщите на Манолев как да се довериш. Или Камбитов дето играят ръченица с пари на челото…

Тези думи екскемтът коментира по следния начин:

Нормално е да се изкаже остро, ядосан е, при положение, че на Благоевград се даде толкова много –  над 300 млн. Аз приемам неговата критика.

На въпрос на репортер на ИНФОМРЕЖА как би коментирал предупреждението на Борисов, че Камбитов, Икономов и Котев „ще паднат“, Камбитов каза:

Ние коментирахме темата, но за мен нямаше причини да загубя. Черната кампания последните две години даде своя резулат.

В края на брифинга Атанас Камбитов каза: Оставам в редиците на ГЕРБ, в никоя партия не съм членувал. Това е въпрос на решение и на разговори.

Извън камерите той заяви, че така и не се е научил да бъде опозиция, затова няма да остане и в общинския съвет. Той допълни, че с каквото може, ще помага на новия кмет Румен Томов, който тази вечер спечели над 51% подкрепата на хората на втори тур като независим кандидат.

 

КОМЕНТАРИ

вили15:00 - 04.11.2019
Въведете коментар...
Поетеса13:39 - 04.11.2019
Чичо Наско, где така? В София ще отида да крада! След балотажа, идва ми да се удавя в баража. Хихи вече не ме обича, сега по нов кмет ще ходи да тича. Вчера бях малко посърнал, над милион за гласове съм повърнал. Как ще се изкарват тез пари, уж беше сигурно, а накрая – макари. Няма вече Доби попарка от самочувствие да ми дроби. Чочо ще си вземе апарата и ще хукне към гората. Всички калинки пък в общината се борят само за заплата. Сега Радо вече няма да води на ОбС парадО. На Фанкофони Градевеца ще пее, Вино руйно ще се лее. Кака Силва от мазето, ще се чуди как да си издържа детето. Вече с лизане не се получава, Наско няма как да дава. Вело алеи, паркове, дерибей, Вашето време свърши. Изборите с една дума, за някого бяха като чума.
Златка Лазова10:18 - 04.11.2019
Черната кампания не е причината за загубата на досегашния кмет, а начина на неговото управление и хората, с които беше заобиколен - на това благоевградчани казаха НЕ. Ако той не е проумял това, жалко за него.
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK