ПП „Републиканци за България“: Убедени сме в невинността на Атанас Камбитов

Снимка: ПП "Републиканци за България"

"Решението на КПКОНПИ е политическа атака"

Станахме свидетели на поредния случай, в който държавен орган се използва за разчистване на политически сметки. За пореден път КПКОНПИ беше използвана за оказване на натиск върху политически опоненти, при това със спорни аргументи и без наличието на никакви правни основания. Това твърдят от ПП "Републиканци за България".

"Решението на КПКОНПИ за установяване на конфликт на интереси на бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов е несъстоятелно от правна гледна точка. То не почива на стабилни правни аргументи, защото липсва една от основните предпоставки за наличие на конфликт на интереси. В случая с г-н Камбитов няма как да бъде доказан частен интерес, който е от естеството да доведе до облага за лицето, заемащо висша публична длъжност, или за свързано с него лице. Аргументите, възприети от КПКОНПИ са спорни и косвени. От тази глена точка и в контекста на съществуващата съдебна практика сме уверени, че решението на КПКОНПИ ще бъде успешно оборено в съда", заявяват още от партията на Цветан Цветанов.

"Актът на КПКОНПИ е в дисонанс със законите на страната, но е в съзвучие с политическите интереси на властта. В основата му стои страхът на премиера Борисов от предстоящите частични избори в община Благоевград, които всячески се опитва да избегне. След като на редовния вот през миналата година, вследствие на задкулисни договорки с ДПС, той саботира тайно много от своите кандидати в страната, днес премиерът се сблъсква с реалността – на територията на област Благоевград партията му е с размерите на електорално джудже. Борисов се страхува да се яви на избори, в които няма шанс да достигне дори до балотаж. Може би затова вече повече от година подчинените му институции услужливо прикриват истинския конфликт на интереси в града – този на настоящия кмет на Благоевград – Румен Томов.

Ние от ПП „Републиканци за България“ сме убедени в невинността на г-н Атанас Камбитов. Атаката срещу него очевидно е политическа и има за цел да окаже натиск преди предстоящите избори. Противопоставяме се на поредния опит на властта да използва държавни институции за сплашване на своите опоненти и сме единни в подкрепата си за г-н Камбитов. Готови сме за предстоящите частични избори на територията на община Благоевград и излизаме за победа", заявяват още в позицията си от ПП "Републиканци за България".

 

КОМЕНТАРИ

!!!01:09 - 27.11.2020
АМА И СИ ВЯРВАТ!!!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK