Иззеха незаконни оръжия и антики във Вършец

Снимка: Infomreja.bg

Открити са при специализирана полицейска операция

На 21-ви октомври на територията на община Вършец е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност. Тя е преминала под наблюдението на Прокуратурата.

При претърсвания в два частни дома във Вършец и село Долна Бела Речка, обитавани от двама местни жители на 60 и 63 години, са открити незаконно притежавани оръжия и боеприпаси.

От къщата във Вършец полицейските екипи са иззели едноцевна гладкоцевна пушка и 23 боеприпаса, а от къщата в Долна Бела Речка – две пневматични пушки и едноцевна гладкоцевна пушка.

След получена информация и извършено претърсване в жилището на 76-годишна жителка на Вършец са открити и иззети множество предмети, наподобяващи културно-исторически ценности – около 50 патинирани метални предмета с форма на монети и такива, пробити в единия край, предмети с форма на върхове на стрели, игли, метални пръстени с различен диаметър, гривни, част от накит, както и 16 керамични фрагмента с неправилна форма, наподобяващи старинна лампа, 7 халосни боеприпаса, кал. 7,62 мм.

При извършените процесуално-следствени действия в частен дом в кв. „Изток” са открити 4 куб. тополови дърва за огрев, без документи за произход, за което на притежателя им е съставен акт по Закона за горите и предупредителен протокол по ЗМВР.

Работата по случаите продължава в РУ - Вършец.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK