Калина Симеонова от Благоевград е големият победител в състезанието AUBG MULTITALENT QUEST

Калина Симеонова от Благоевград е големият победител, снимки: АУБ

Калина Симеонова от Благоевград е големият победител в третото издание на международното състезание на Американския университет в България (АУБ) AUBG MultiTalent Quest 2019. Тя бе избрана измежду 64 талантливи единадесетокласници от България, Македония и Албания.

Второ място взе Цветина Георгиева от Монтана, а бронза спечели Вилиан Попов от Горна Оряховица. Тримата бяха отличени и в отделните категории.

Калина Симеонова взе първо място и в категорията „Дебати“, Вилиан Попов - второ в категорията „Изкуства“, а Цветина Георгиева стана първа и в категорията „Спорт“.

Състезанието AUBG MultiTalent Quest 2019, което се проведе между 29 и 31 март на кампуса на АУБ в Благоевград, тества знанията и уменията на учениците в редица дисциплини: математика, английски език, дебати, екипна работа, спорт или изкуства и социална ангажираност.

Оригиналната идея за AUBG MultiTalent Quest се заражда в диалог между асоциацията на възпитаниците на АУБ, студенти, преподаватели и служители.

Конкурсът се разглежда като възможност за изграждане на самочувствие у добре образованото, талантливо и социално отдадено младо поколение на Балканите – тези, които ще донесат позитивна промяна за икономическите и социални стремежи на обществото в страните от региона.

Победителите в AUBG MultiTalent Quest 2019 бяха наградени с летен езиков курс в Центъра по английски език към АУБ, лаптопи, таблети и други.

 

Цветина Георгиева
Вилиан Попов

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK