Калин Врачански открива театралния фестивал в Благоевград

Калин Врачански, снимка: Театър "Апостол Карамитев"

Звездата от българския сериал „Стъклен дом” Калин Врачански открива традиционния театрален фестивал в Благоевград. От 19 часа тази вечер любимецът на почитателите на сериала ще се изяви на благоевградска сцена в постановката на театър „София” „Коварство и любов” по Шилер, с режисьор и сценарист Стойко Мурджев.

Театралният фестивал ще бъде открит с официална церемония от 18.30 часа от заместник-кмета по хуманитарните дейности Жанета Жикова.

В продължение на една седмица изкушените от Мелпомена жители и гости на Благоевград могат да се насладят на интересни и оригинални постановки, представени от трупите на габровския театър „Рачо Стоянов”, театър „Зад канала”, сатиричния театър „Алеко Константинов”, ще гостуват още артисти от Ловеч, Скопие, Враца.

Почитателите на театралното изкуство могат да видят и още една звезда от тв сериал – актьорът Юрий Ангелов от сериала „Седем часа разлика”, който участва в постановката „Човекът, който прави дъжд” на габровския театър. Представлението е утре от 19 часа.

И още една хитова постановка привлича вниманието - „Едно малко радио”. Мая Новоселска прибра статуетката „Икар” за главна женска роля за изпълнението си в моноспектакъла "Едно малко радио" под режисурата на съпруга й Теди Москов. 

Седемдневната театрална фиеста ще завърши с постановката на Драматичен театър „Никола Вапцаров” „Вражалец”. Любимата на поколения българи пиеса по Ст. Л. Костов е на режисьора Костадин Бандутов.

И тази година фестивалът има състезателен характер, като основната му цел е да събере на благоевградска сцена най-добрите постановки, създадени през последния театрален сезон. 

Специално жури в състав: проф. Ромео Попилиев- театровед, ръководител на сектор  „Театър” в Института за изследване на изкуствата при БАН, Явор Койнаков- Културен институт към Министерство на външните работи и Димитър Чернев- главен експерт в Националния център за театър към Министерство на културата ще оценяват постановките. 

Основните критерии ще са оригиналност на сценичното решение, висока художествена защита на драматургичните произведения и яркост на актьорската игра.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK