Калфин: Нашият резултат не е лош, този на БСП е съмнително добър

Ивайло Константинов, Кирил Калфин и Емил Гущеров, снимка: infomreja.bg

"Въпреки резултата, успяхме да възвърнем доверието на голяма част от нашите симпатизанти и членове. Това стана особено в община Кюстендил", обяви водачът на листата на ГЕРБ Кирил Калфин. Като пример той посочи, че през 2012 г. на местните избори за партията са гласували 1 800 души, а на парламентарния вот тази година гласовете в полза на ГЕРБ са 9 305.

"Това означава, че партията е увеличила броя на симпатизантите си около пет пъти", подчерта Калфин.

По думите му от тези данни е видно, че хората са възвърнали доверието си към ГЕРБ.

"В град Кюстендил БСП има 8 061 гласа, а ГЕРБ - 7 095. Тук губим около 900 гласа. В смесените секции, където гласуват роми – БСП имат 2 450 гласа при 1 134 гласа за ГЕРБ. Ако се направи една проста аритметика, се вижда, че нашата загуба идва основно от смесените секции”, направи заключение Кирил Калфин.

Той допълни, че спрямо големите градове в страната, Кюстендил се нарежда на 7-8 място по брой гласоподаватели за ГЕРБ, или от данните става ясно, че БСП води ГЕРБ с 3,5 %.

“Не нашият резултат е лош, по-скоро резултатът на БСП в областта е съмнително добър. Връщам се през 2009 г. в секция от 58 до 63 ГЕРБ получи 3,18 % от гласувалите. За БСП тогава гласуваха 71 % или 1560 души. Очевидно партията е социално ориентирана и ромите я припознават като техен социален защитник. ГЕРБ печели във всички градски секции в Дупница, с изключение на една и в тези, които гласуват ромите", заяви и координаторът на предизборния щаб на ГЕРБ Ивайло Константинов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK