Двама македонски доброволци вече са част от екипа на читалище „Братство 1869“

Снимка: Infomreja.bg

Двамата доброволци от Македония, които ще подпомагат дейността на НЧ „Братство 1869“ – Кюстендил, вече са в областния град по проект съфинансиран от Програма Еразъм + на Европейския съюз.

Те са с отлични първи впечатления от Кюстендил, намират града за красив, зелен и интересен.

В продължение на половин година 19-годишната Кристина Талевска и 21-годишният Владимир Стойчевски ще бъдат част от екипа на читалището, като ще се влючват в различните видове дейности. И двамата се интересуват от изкуство, което е предпоставка да се занимават и с рисуване. Предвидено е да изучават и български език.

„Решихме преди на продължим обучението си да се пробваме и в доброволчеството, което дава много богат опит в живота. Настроени сме позитивно!“, казаха доброволците.

"Това не са първите добровоци, с които читалището работи. През 2011 г. тук на работа бе Озан Биледжен от Турция, а през 2012 г. и 2016 г. доброволческата си служба реализираха Александра Дунимаглоска и Дарко Дамески от  Р. Македония.

Доброволците биват избирани въз основа на подадените от тях документи. Те се предлагат от македонска организация", Елеонора Борисова - експерт в РЕКИЦ „Читалища" - Кюстендил.

 

 

Снимка: НЧ "Братство 1869"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK