Календар с мисия! Инициатива на кюстендилката Елеонора Василева

По инициатива на 31-годишната кюстендилка Елеонора Василева, която е управител на магазин за цветя, се изработва календар с мисия.

Той съдържа снимки на 12 красиви мъже, различни по професия и възраст, но с една обща благородна цел - парите от продажбите му да послужат за операция на 32-годишната Анастасия Арикова от гр. Сливница.

За операцията на тази млада жена и майка - трансплантация в Германия, за да бъде спасена от коварна левкемия, са необходими 230 000 евро. Обединени във Фейсбук, те се срещат със семейството на болната Анастасия, както и със самата нея и са твърдо решени да помогнат.

Първия път те събират от около 50 граждани 900 лв. на презентация концерт в театъра в Кюстендил, където гост-изпълнител е народната певица Йоана Иванова. Тогава успяват да съберат сумата от 900 лв., но мисията продължава с продажбата на календар с фотосите на 12 мъже, като всеки от тях представлява съответните месеци на годината.

Като № 1 за януари 2019 г. е показан Васил Петков - републикански шампион по бодибилдинг, страхотен човек, който взема кампанията присърце и се отзовава на идеята за спасението на младата жена.

Под № 2 за месец февруари се записва и отзовава Венцислав Кашкин - бивш баскетболист, който сдъщо е кюстендилец, но живее в столицата.

Следващият № 3, който символизира март, е Симеон Симеонов, който е служител в лего-магазин, а вечер работи като диджей в "Инсомния", също се присъединява към идеята за спасението на Анастасия.

Очарователната четворка, представляваща април, е Георги Георгиев, които се увлича по фитнеса, но работи към ресторант „Тихият кът”.

Лъчезар Димитров, който олицетворява месец май, е представител на мото-клуб „Осоговски ездачи”, в който са събрани все смели и безстрашни мъже, също се включва да помогне.

Сериозният Денислав Костов - представител на летния месец юни, работи към столична жандармерия, представител също на най-смелите мъже, се включва на мига, когато разбира за какво става дума.

Представителят на един от жарките месеци - юли, е строителният инженер Кристиян Спасов, който обожава кучетата, а обичаш ли животните, значи хората обичаш много повече.

Александър Симеонов е един от най-младите участници в мисията "Да спасим Анастасия", който от абитуриент преминава графата студент. Представителят на топлия месец август от все сърце дава съгласието си, за да помогне.

Неговият съименник Александър Геров, който обича мото-спорта, но има и собствен бизнес, също се включва в благородната идея за септември.

Виктор Велинов - бодигард в софийско заведение, е изразител на месец октомври. И дава съгласието си за благотворителната идея на Елеонора Василева.

Любослав Дебърлийски тренира борба. Той работи в София и също се отзовава на благородната кауза.

Илия Бояджиев, семеен, баща на дъщеря, представител на последния месец от годината - декември, също дарява своя фотос в подкрепа на Анастасия.

Едно е ясно - щом толкова много смели и благородни мъже са се заели с тази мисия, тя при всички случаи ще завърши с положителен край, категорична е инициаторката Елеонора Василева.

Желаещите да закупят от календарите с мисия граждани могат да го направят от книжарниците в Кюстендил - на ул. „Гороцветна” зад театъра, от козметичен салон „Егоист” на ул. „Стефан Караджа” № 16, и от книжарница „Z” - срещу стадиона на на ул. „Цар Освободител”.

"Добри хора, помогнете, за да живее тази млада жена - майка на невръстно дете!", приканват организаторите и участниците в благотворителната инициатива.

 

КОМЕНТАРИ

Въведете име...16:39 - 22.11.2018
Въведете коментар...Да бяха се обръснали...
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK