Ефективна присъда за 26-годишен мъж, държал амфетамин и електродетонатор

Снимка: Infomreja.bg

Към монета осъденият е в бобовдолския затвор

Пет месеца лишаване от свобода постанови Районен съд - Дупница, за подсъдимия Г. Ц. от Дупница за държане на амфетамин и електродетонатор. 26- годишният мъж е понастоящем в затвора в Бобов дол.

Той се призна за виновен за това, че на 16.01.2018 г. в стая, в дома си, в Дупница е държал 0,2 гр. амфетамин на обща стойност 6,00 лв.

За това престъпление, след споразумение между защитата и прокуратурата, което съдът одобри, му бе наложено наказание при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК, а именно – „лишаване от свобода” от 3 месеца при първоначален „общ режим“.

Г. Ц. се призна за виновен и за това, че е държал взривни вещества– 1 електродетонатор, без да има затова надлежно разрешение, съгласно чл. 50, ал. 2 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия – престъпление по чл. 339, ал. 1, пр. 2 от Наказателния кодекс.

За това престъпление на обвиняемия бе наложено наказание при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК, а именно – „лишаване от свобода”от 5 месеца при първоначален „Общ режим“.

На основание чл. 23, ал. 1 НК следва да се групират така определените наказания, като се наложи най-тежкото от тях, а именно: „Лишаване от свобода” за срок от 5 месеца, при първоначален „Общ режим“.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK