"Какво следва?" – първи реакции в мрежата след обръщението на президента

Снимка: Президентство

"Символичен, но силен ход!"

"Дневник" събра първите коментари в социалните мрежи след изявлението на президента Румен Радев, че снема доверието си от правителството, оглавявано от Бойко Борисов, с аргумента, че то работи против интересите на българските граждани..

Иво Инджов:

Символичен, но силен ход!

Владимир Тодоров:

Най-после някой да каже, че царят е гол.

Маргарита Донева:

Ние не сме президентска република. За какво доверие говорим?

Георги Ангелов:

В държавата и в подземията ври и кипи в момента. Мога да направа "обосновано предположение", че до лятото ще има сериозни промени, ако не друго, то във флората и фауната на политикоикономическата мафия.

Калин Манолов:

Боянски ливади 2020.

Петър Хаджиколев:

Не помня някога да е имало доверие между президент и правителство, освен когато са били от една партия

Методи Методиев:

И сега Радев, като свали доверие от правителството, какво следва? На практика това нищо не означава, ако бъркам - моля да ме поправите...

Весислава Танчева:

Налице било организирано настъпление срещу гражданските свободи, вика Радев. И после "...снемам доверието си от правителството!" Хубаво. Ама, щом има организирано настъпление, може ли да търсим ОПГ зад него?

Жана Маринска:

Хвана се на въдичката на Гешев.

Петър Чолаков:

Може би най-силното, а и най-смелото обръщение на президента. Право в очите, право в целта. Нищо не спести на кабинета. Критикувал съм Радев неведнъж, но тук ще кажа: Респект.

Владо Руменов:

Из ден в ден става все по-интересно и стабилно!

Коста Костов:

По-добре късно, отколкото никога! Мисля, че президентът позакъсня с позицията си. Едва когато опасността от надигащата се диктатура стигна и до него. Сега този акт ще бъде възприет и като лична реакция.

А просветеното малцинство отдавна дава сигнали, че пропадаме... За да стигне атаката до президента, мина през много лични съдби. Аз съм свалил доверието си отдавна. Още в момента, когато усетих върху себе си арогантността на безконтролната власт, за която морал и чест нямат стойност. Който чул, чул, който чел, чел...

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK