Какво ще си купим за долар в различни части по света?

Снимка: Infomreja.bg

Кое къде колко струва?

Паричните единици са твърде относително нещо, когато опрем до храна и дрехи. Някои са способни са не се хранят за да си купят дрехи, а други предпочитат да се нахранят, защото нямат дрехи.

Да видим какво можеш да си купиш за един долар в различни страни.

За долар в Мексико можеш да вземеш 48 банана. Преди 1989 г. в България този плод беше блян, докато в топлата южноамериканска държава бананите са евтини и постоянни.

В Зимбабве доларът е толкова скъп, че можеш да си позволиш богато количество местна храна или дрехи. Добро място за екскурзия, нали?

Канада вдига стандарта и за долар можеш да си купиш единствено една ябълка, докато в Хаити ще имаш 4 оризови ястия. 

В Белгия - седалището на ЕС и парламент, долърът стига само за опаковка от дъвка. Опаковка!

Гренландия заменя храната с бензина, тъй като един долар е равен на един литър от горивото. Във Венецуела пък за същата цена можеш да напълниш резервоара с газ.

В Ганджи, Италия, долърът ще ти плати наем на къща.

В Дания и Йордания залагат на сладките неща от живота. За долар може да си купите шоколад "Киндер" или шоколад, пепси и чипс. 

В Индонезия богатата вечеря ви е осигурена, а в Китай ще изпиете по бира с приятели. Говорейки за бира, в Чехия 3 галона пиво струват точно долар. 

Англия залага на скромността и доларът купува 3 яйца, а във Виетнам - над 40 пъдпъдъчи яйца.

Класацията продължава с Египет, Португалия, Швейцария, Кения. Така изброените страни стандартите са твърде различни - 4 дюнера, кафе, малко сирене, зеленчуци.

Доларът в България е 1,65 лв. За какво бихте похарчили тези пари?

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK