Тайната на кокосовото масло

Снимка: Lifestyle.bg

Кокосовото масло е невероятно популярно и по основателни причини. То има множество ползи за здравето, външния вид, има деликатен вкус и е широко достъпно. Също така е изключително универсално с редицата приложения:

  • Защита от слънце

Кокосовото масло може да защити кожата ви от ултравиолетовите (UV) лъчи на слънцето, което може да предизвика бръчки, кафяви петна и да повиши риска от рак на кожата.

  • Засилва метаболизма.

Кокосово масло съдържа триглицериди. Това са мастни киселини, които бързо се абсорбират и могат да увеличат количеството калории, които изгаряте

  • Гответе безопасно при високи температури

Кокосово масло има много високо съдържание на наситени мазнини. Всъщност около 87% от мазнините са наситени. Тази функция го прави една от най-добрите мазнини за готвене с висока топлина, включително пържене.

  • Подобрете здравето си на зъбите

Кокосово масло може да бъде мощно оръжие срещу бактерии, включително Streptococcus mutans. Това са бактериите в устата, които причиняват зъбна плака, разпад на зъбите и заболяване на венците.

  • Подобрете функцията на мозъка

Мазнините в кокосовото масло се разграждат от черния дроб и се превръщат в кетони, които могат да действат като алтернативен източник на енергия за мозъка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK