Какво е да си доброволец разясниха в инфоцентъра в Хаджидимово

снимки: Пресслужба Мария Габриел

В Европейския информационен център в Хаджидимово се проведе поредната от серия срещи по проект „Мисия Доброволец”. Какво е да си доброволец разясняваха младите хора от сдружение „Алтернативи Интернешънъл”, които са коодринатори по проекта, а Европейския младежки клуб в Хаджидимово, заедно със 17 други младежки НПО в Благоевградска област, са техни партньори.

Всички присъстващи на срещата успяха да научат повече за доброволчеството, което добива все по-голяма популярност в България. На срещата присъстваха ученици и младежи от община Хаджидимово, които разбраха, че доброволният труд е изключително ценен от университети и работодатели в Западна Европа.

Повече за Европейската доброволческа служба и за това, как са попаднали в България, разказаха доброволки от Латвия и Грузия, които вече седем месеца реализират инициативи в Благоевград. Те споделиха, че чрез доброволческа дейност се чувстваш лично удовлетворен, срещат се нови и интересни хора и може да се изрази активна гражданска позиция.

Специално за акцията в Хаджидимово бяха дошли и доброволци от сдружение „Каузи и начинания” от гр. Разлог, за да популяризират своята кауза „Българска народна мъдрост в действие”.

Срещата в Хаджидимово е част от информационните кампании, които се провеждат в 14-те общини на Благоевградска област по проект „Мисия Доброволец”, за да бъдат привлечени повече ентусиасти към каузата на доброволчеството.

 

Проект „Мисия Доброволец” е опит за насърчаване на неправителствените организации, на територията на област Благоевград, работещи с доброволци и обединяването им в ефективна мрежа за запознаване на младите хора с ценностите на доброволчеството. Проектът е с продължителност 6 месеца и се финансира от Национална програма за младежта.

 

снимки: Пресслужба Мария Габриел

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK