Какво да хапваме в различните часове на деня

Снимка: Infomreja.bg

Интересно и полезно

В зависимост от часовете на хранене, човек може да направи добри или лоши избори, които ще  помогнат да се почувстваме пълноценни, да спим по-добре или да имаме повече енергия. В различните часове са подходящи различни храни.

Ето и някои съвети от топ експерти по хранене, така че да съчетаем подходящи храни в различните часови диапазони на деня.

5: 00–6: 00 ч. - Ако сутрешната ви тренировка е с ниско до умерено темпо и по-малко от час, може просто да искате да пропуснете храна и да закусите обилно след това. Ако обаче планирате да спортувате интензивно или повече от час, помислете за закуска преди тренировка. Хапнете яйце, пълнозърнести закуски или богати на протеин и фибри закуски.

7: 00–9: 00 ч.- Купа с кисело мляко и плодове. Консумацията на минимум 20 грама протеин на хранене ще помогне да се предотврати загубата на мускулатура с остаряването. По-лесно е да се постигне на обяд и вечеря, но повечето хора не получават достатъчно протеини на закуска. Препоръчваме включването извара, кисело мляко или яйца.

10: 00–11: 00 ч.- Тук може да включите авокадо, хумус, различни зеленчуци. Започнете деня си с плодове и зеленчуци. Те ви набавят разнообразни хранителни вещества. Моркови с малко мазнина или ябълка с фъстъчено масло са чудесни варианти.

12: 00–2: 00 ч.- Свежа салата цезар или зелена салата. Обядът е времето за зареждане в следобедните часове, така че яденето на балансирана храна с протеини, пълнозърнести храни и голяма порция зеленчуци е пътят към здравето

6: 00–7: 00 ч.- Наблегнете на месото. Не се нуждаем от същото количество енергия вечер, както когато ще ходим на работа, в училище или на тренировки. Поради тази причина препоръчваме изобилие от зеленчуци и постна порция протеини. Ако сте пропуснали обяд или следобедна закуска, не позволявайте на глада да ви доведе до преяждане на вечеря.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK