Какви са ползите от яденето на телешко?

Снимка: pixabay

Телешкото е изключително вкусно и полезно месо.

Разбира се, е от значение в какви условия е отглеждано животното и дали се е хранило предимно с трева или със зърно. Винаги избирайте прясно месо, от доказан източник, независимо дали ресторант или магазин. Био месото, от животно хранено с трева, съдържа пълен протеинов профил и е много по-вкусно.

Благодарение на големите площи зелени пасища, Великобритания е лидер в продажбата на качествено месо.

  • Телешкото месо е едно от най-питателните храни и съдържа всички необходими аминокиселини за изграждане на мускули и кости.
  • Също така е чудесен източник на витамини от група Б (жизненоважни за мозъчната функция) и най-абсорбиращата се форма на желязо (наричана хем желязо), която изгражда червени кръвни клетки и ви дава енергия. Нейният богат магазин на цинк подпомага имунната система.
  • Това месо съдържа както наситени, така и мононенаситени мазнини, (за които се смята, че предпазват от сърдечни заболявания). Противно на преобладаващата догма, се оказва, че няма добри доказателства в подкрепа на идеята, че наситените мазнини са вредни.
  • Месо от едър рогат добитък, хранено с трева, е чудесен източник на омега-3 мастни киселини и конюгирана линолова киселина, която някои проучвания показват, че намалява риска от рак, затлъстяване, диабет и някои нарушения на имунната система.
  • Телешкото е проста храна за готвене. Не изисква сложни процедури за приготвяне.

     

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK