ЮЗДП получи сертификат за отлична работа по международния стандарт

Снимка: ЮЗДП

Югозападното държавно предприятие получи сертификат за съответствие с международния стандарт за качество ISO 9001:2015 с обхват: „Устойчиво управление на горските територии и дивеча и предлагане на свързани с това стоки и услуги, регламентирани в закона”. Това стана възможно след едногодишна усилена работа на ръководството и всички служители по внедряване на система за управление на качеството, съобразена с изискванията на стандарта.

При проведените през месец юли сертификационни одити първоначално бяха обходени 6 държавни горски и ловни стопанства в обхвата на ЮЗДП, а на втори етап бяха посетени още 9 териториални поделения. Одитът обхвана и двата офиса на Централно управление в Благоевград и София. Констатацията на одиторите е, че управлението и организацията на работа в ЮЗДП и всички 41 териториални поделения  в обхвата му покриват международните изисквания за качество.

„Сертификатът е важна част от стремежа ни да ставаме все по-добри. Стопанисваме изключително богат природен ресурс и имаме отговорност пред обществото да прилагаме добри практики за управление на процесите в предприятието, включително поддържане на стабилна и устойчива гора”, коментира директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов.

Документът е издаден от акредитирания орган СИ АЙ България, който е ексклузивен представител на SOCOTEC Certification United Kingdom. Срокът на валидност е 3 години, след което предстои ресертификационен одит. При сертификационните одити през следващите години, на ротационен принцип ще бъдат проверени нови ТП ДГС/ДЛС в обхвата на ЮЗДП, които не са посетени през предходните периоди. Идеята е през трите години на действие на сертификата да бъдат одитирани всички стопанства за спазване изискванията на ISO 9001:2015.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK