Изчистиха яйцата от сградата на МВР, а други полетяха към фасадата на БНТ

Снимка: Infomreja.bg

Протестиращи блокираха сградата на националната телевизия

Протестиращи, начело с гражданско движение “БОЕЦ” и Георги Георгиев блокираха тази сутрин сградата на Българската национална телевизия. Акцията е четвърта от поредицата “блокада-изненада”, предаде репортер на БГНЕС.

“Ние сме тук, блокирайки входа на БНТ с искане оставката на Емил Кошлуков и да не позволим повече да бъдем лъгани”, заяви водачът на шествието. Според Георгиев свобода на словото не означава всеки да си говори каквото иска, свобода на словото означава да бъдеш чут – да бъдеш чут от своите управници, които да защитават твоите интереси. В България управниците защитават интересите на олигарсите, на мафията, каза още Георги Георгиев.

“Кошлуков превърна обществената медия в бухалка на мафията. Нашата задача като граждани е да изринем мафията от властта. Имаме нужда от чиста медийна среда. Имаме нужда от свободни медии и журналисти, които да отразяват обективно действителността и всичко, което се случва. Само тогава можем да бъдем истински свободни”, заяви Георги Георгиев и заедно с Пламен Даракчиев влезе във фоайето на обществената телевизия.

Традиционните за блокадата лепенки “офис на Пеевски” бяха поставени и върху сградата на “Сан Стефано”.

“Пак ще дойдем, Кошлуков, ти си в списъка. Оставка”, заключи Георгиев.

В 8.40 часа „БОЕЦ” оттегли блокадата от сградата на обществената медия и с викове „Кошлуков е позор, съд и затвор” се върнаха отново на Орлов мост.

В понеделник ще има „блокада-изненада” №5.

По-рано днес работници почистиха фасадата на сградата на МВР, която в четвъртък вечер беше подложена на обстрел с яйца, домати и тоалетна хартия от протестиращите.

По време на 43-я ден на антиправителствени протести в столицата, недоволните от правителството, искащи неговата оставка, както и оставката на главния прокурор Иван Гешев и провеждане на честни избори, и електронно гласуване, отново отидоха пред сградата на МВР. Протестиращите бяха добре „въоръжени” с яйца и домати и както сами се изразиха, направиха “омлет по милиционерски”. Завидно количество ролки тоалетна хартия също летяха към сградата на силовото министерство.

Снощи протест имаше и в Пловдив, където в малките часове на денонощието полицията премахна блокадата на моста при Международния панаир.

От „Отровното трио” оповестиха информация, че полицейски служби са нахлули да претърсват дома на Тихомир, който е сред разпознаваемите лица на протеста.

„След задълбочена проверка са открили части от казан за компот. За да спре последователният тормоз на властта над протестиращите граждани, можем доброволно да предадем в МВР или директно на Гешев – всички самовари, тенджери под налягане, лейки, включително кухи”, отговориха проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Същевременно в сайта на МВР публикуваха категорична позиция на директора на ГДБОП главен комисар Любомир Янев, която гласи:

„ГДБОП не е провеждала действия по претърсване и изземане по отношение на лице с инициали Т.В. на територията на град София през последните 24 часа. Главната дирекция изпълнява задълженията си по план и реагира своевременно на всички сигнали, за да противодейства на разпространението и трафика на наркотици не само на територията на София, но и в цялата страна”.

Днешният ден е 44-и поред на недоволство. Още в 8 часа сутринта граждани и представители на ГД „БОЕЦ” се събраха на Орлов мост и тръгнаха да правят „блокада-изненада”. Шествието им стигна до сградата на БНТ, където протестиращите, начело с Георги Георгиев от „БОЕЦ” недопуснаха гостите на обществената медия да влязат за участие в сутрешния блок. След малко повече от 40 минути хората се оттеглиха отново към Орлов мост и обявиха, че следващата протестна акция ще е в понеделник.

Досега бяха блокирани сградите на Министерство на правосъдието, на Централната избирателна комисия и на Антикорупционната комисия.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK