Над 450 дупничани са се възползвали от безплатна доставка на храни и лекарства

Снимка: Infomreja.bg

Право на безплатната услуга имат само и единствено хора, които нямат на територията на града или селата свой близък

Над 450 души до момента са се възползвали от предоставяната от Община Дупница безплатна услуга за доставка до домовете на храни и лекарства за възрастни хора без роднини и поставени под карантина. Със задачата продължават да са ангажирани служителите от "Патронажна грижа" към Община Дупница.

"Не е никак лека ситуацията, но колегите продължават да извършват услугите по домовете. Броят им е различен всеки ден. Според възможностите откликваме на всички и не сме имали досега случай да не изпълним заявка. Всички знаем какво е положението, а най-ощетени са възрастните хора, които имат проблеми с придвижването, и в същото време нямат близки, на които да разчитат за най-належашите покупки за храна и лекарства", коментира Нина Александрова - главен спец соц. политика.

От месец март стартира услугата от Общината. Нуждаещите се подават заявка по телефон или мейл до 12 часа на деня (без събота и неделя), след което продуктите се закупуват и доставят на място безплатно, като всяка поръчка се удостоверява и с касова бележка за разхода на дадения продукт и количество, който се заплаща от хората.

Право на безплатната услуга имат само и единствено хора, които нямат на територията на града или селата свой близък роднина, който може да извършва това, като за целта всяка заявка се проверява за близки .

Заявки се приемат всеки работен ден от 9 до 12 часа, а доставките започват след 13 часа същия ден. Заявки на тел.0876 84 43 88 и по мейл: [email protected]

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK