Председателят на ОбС-Благоевград: Няма да се кандидатирам за кмет, но нищо не се знае…

Снимка: Infomreja.bg

Ако ГЕРБ и БСП ми предложат да стана част от кметската надпревара - как да откажа

Оксиморон – Няма да се кандидатирам за кмет, но нищо не се знае…

Така коментира вариантът за предсрочни избори председателят на ОбС – Благоевград, Андон Тодоров, който бе кандидат за кметския стол през 2019 и убедително се нареди на трето място по брой гласове.

Моята цел я постигнах – да го няма предишния модел, каза Тодоров пред журналисти.

Работя от сутрин до вечер за хората. Нямам такова намерение, но никога нищо не се знае. Никога не казвай „Никога“!, цитира вечния апостолат председателят.

Но той отправи и предложение за предложение:

„Ако ГЕРБ и БСП ми предложат да стана част от кметската надпревара и ме подкрепят, при такава оферта отказва ли се?! Не поставям цена и условия за кандидатурата ми. Просто стават всякакви конфигурации“, каза Тодоров.

Според него това напрежение, което се създава покрай евентуални избори в Благоевград, не е нормално. Той коментира критиките към настоящето управление, което „за три месеца нищо не свършило“.

„В рамките на тези три месеца 1 месец нямаше действащ Общински съвет, а месец и половина Общината бе без приет бюджет. Който и да е на този пост, няма да може да работи нормално. Тази година ще бъде празна, защото има да се отхвърля много стара работа“, заяви Тодоров.

Относно своята работа като председател Тодоров каза, че е дошъл на този пост за да промени нещата и ако няма подкрепа от колегите си „си взима шапката и си тръгва“.

А напрежението между областния управител и кмета на Благоевград – за което се говори от известно време както в политическите, така и обществени среди, Тодоров обясни по следния начин: „Това напрежение трябва да се спре, защото пречи на гражданите! Те очакват избори, а някои искат да се върнат на бял кон. Затова и структурата на ОбС е върната от областния, въпреки че досега е действала същата, но никога не е била връщана в предното управление“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK