С нови четири жалби искат отстраняването на кмета Румен Томов

Снимка: Infomreja.bg, архив

Жалбите са срещу решението на ОИК-Благоевград

В Административния съд са постъпили четири жалби срещу решението на Общинската избирателна комисия в Благоевград от 20-и декември тази година, с което ОИК отказва да прекрати предсрочно пълномощията на Румен Томов, обявен за избран за кмет на община Благоевград.

Решението на ОИК – Благоевград, оспорва областният координатор на ПП ГЕРБ Андрей Новаков, жалби са депозирани и от ПП "МИР" чрез Албина Анева, от ПП "Нова алтернатива" чрез пълномощник Христо Христов и от ПП "Свобода" чрез пълномощника си в Благоевград Илия Илиев.

Образувано е дело № 1343 по описа на Административен съд – Благоевград.

С решение № 300-МИ от 20.12.2019 г., Общинската избирателна комисия в Благоевград отказа да прекрати предсрочно пълномощията на кмета Румен Томов по подаден сигнал с твърдение за нарушение на чл. 41, ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Това са поредни жалби срещу настоящия градоначалник Румен Томов по казуса със заличаването му от търговския регистър като управител на фирма.

Първата бе подадена от екскмета Атанас Камбитов, но на заседание на ОИК-Благоевград, мотивите му бяха отхвърлени с 9 гласа „за“ оставането на кмета на поста му и 4 „против“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK