Португалия набира наши берачи на малини, дава 557 евро базова месечна заплата

Източник: breadandrosesnursery.com

Регионалната служба по заетостта в Благоевград разпрати до всички общини в областа оферта за набиране на берачи на малини и други меки плодове в Португалия.

Срокът на заетост е 2-3 месеца - от февруари-март до юни-юли. Кандидатите за бране на малини в Португалия трябва да са на възраст от 18 до 50 години, да имат чисто свидетелство за съдимост, физическа пригодност и издрържливост, образование минимум завършен 8. клас и др.

Според офертата основното месечно заплащане за 40-часова петдневна работна седмица е 557 евро базова месечна заплата плюс 46, 42 евро от полагащите се средства за отпуски и и коледни празници, както и от 100 до 200 евро за допълнителни часове положен труд. Предвиждат се и бонуси за продуктивност и издръжливост, с които месечното възнаграждение може да достигне до 703,42 евро.

От португалската фермерска организация съобщават, че работниците ще получават безплатен обяд и вечеря в рамките на 4,52 евро на ден, а ферми, които не успяват да осигуряват безплатна храна, ще изплащат на работниците режийните средства на ръка.

Това се отнася за наетите работници, които преминат успешно през предвиденото обучение преди подписването на договорите.

Начинът за кандидатстване и подбор на кандидатие за берачи на малини в Португалия ще става чрез записване в Дирекця „Бюро по труда“ и попълване на апликационна форма. Работодателят ще проведе интервютата със записаните кандидати през втората половина на януари 2018 година.

При заминаването си за Португалия одобрените кандидати трябва да разполагат минимум с 250 евро на човек за първоначална издръжка до получаване на първата заплата, както и за случаи, налагащи спешно завръщане в България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK