Община Дупница направи проверка на фирмата спечелила поръчката за зимно поддържане

Снимки: Община Дупница

Комисия от Община Дупница начело със зам. - кмета Крум Милев, представители на полицията и пожарна безопасност направиха днес проверка на техниката, с която фирмата спечелила поръчката за зимно поддържане ще работи през зимния сезон. Изпробвана бе цялата техника на "Меридиан", както и проверени бяха наличните инертни материали за работа при снеговалеж.

Новото тази година е, че по улиците ще се разчита в борбата със снега и на химически материали, които ще се използват по главните улици, където потокът е най-сериозен. "Разполага фирмата с 15 машини съгласно условието на поръчката.

Обхватът на улиците, които ще бъдат чистени при снеговалеж тази година е малко разширен, с включването на някои второстепенни улици, предимно в тези райони, където е трудно да достигат автомобилите на Бърза помощ и полицията. За почистването на пешеходните зони ще се разчита на 20 служители от Общината, но помощ, където е възможно да се ползва техника ще получаваме и от фирмата.

От тази година ангажимент на Общината е да опесъчава районите на автобусните спирки. Домоуправителите на жилищните блокове, фирмите, институциите и живеещите в къщи, както и досега трябва да почистват при снеговалеж района пред тях. В Община Дупница отново има създаден щаб, който при извънредни ситуации ще се събира по всяко едно време на денонощието", обясни Милев.

"Около 30 минути ще ни е необходимо, за да достигнем до най-крайните точки на общината след подаден сигнал. Автомобилите чистят по райони и няма как на всяка улица да има снегорин. Има технология на чистенето. Мисля, че ще се справим с поддръжката на улиците в селата и града и улиците ще бъдат проходими", обясни представителят на фирмата Светослав Чаушев, който ще бъде координатор в зимния сезон.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK