Равносметка на пожарникарите в Шумен преди професионалния им празник

Снимки: РДПБЗН- Шумен

Наградени са 30 служители и директорът

От началото на годината до момента на територията, обслужвана от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Шумен, са възникнали 1089 произшествия, като пожарите са 693, аварийно-спасителни дейности и техническа помощ са  345,  51 са  други произшествия.

За сравнение - през 2019 година са възникнали 994 произшествия, като пожарите са 647, аварийно-спасителни дейности и техническа помощ - 290 и 57 други произшествия.

Най-голям брой произшествия са възникнали през 2012 година - 1720.

Увеличеният в сравнение с миналата година брой на пожарите е съпътстван и от увеличен брой на загиналите. От началото на годината в пожари са загинали шестима. През 2019 г. загиналите са били трима, през 2018 г. – двама, през 2017 и 2016  - по един.

Приоритетните задачи, които стоят пред Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Шумен, към настоящия момент са доразвиване и обучение на доброволни формирования, както и качествена превенция и обучение на населението, с цел защита от природни бедствия. В тази връзка на територията на област Шумен в процес на изграждане е един от шестте областни учебни центъра за обучение на населението за действия при природни бедствия.

За професионално изпълнение на важна служебна задача - недопускане разпространение на пожар в близост до квартал Дивдядово и във вилната зона на град Шумен, с „Индивидуална парична награда“ са наградени 30 служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Шумен, от министъра на вътрешните работи.

За постигнати високи професионални резултати и съществен принос при изпълнение на служебните задължения и по повод професионалния празник на служителите от МВР, с „Писмена похвала“ от министъра на вътрешните работи е награден комисар Иван Иванов -  директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Шумен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK