Как едно 5-годишно банскалийче засрами цял народ? ВИДЕО

Снимка: Infomreja.bg, А. Димитрова

За това колко се чувстваш българин - предизборна статистика

Лятото отмина. Есен. Жълти багри.

България 2021.

Фейсбук. Спомени.

Всеки втори статус спомня за красивото време на топъл плаж, за солта по кожата, не само тази в туршията, за любовта към жегата. Качват се снимки като нестихващ протест срещу дъжда, студа, вятъра.

Тук-там някоя черна овца публикува мляко с пяна и канела, листата по алеята, замъглени върхове. Една птичка есен не прави!

Спомени…

На плажа в Кушадасъ има три двойки български семейства. Спазват всички противоепидемични мерки, наложени в Турция, България, ЕС, НАТО и Израел – строга дистанция от поне 3 басейна разстояние, по възможност отбягване в ресторанта, заобикаляне на лоби бара с цел предотвратяване на евентуална среща със себеподобен. Ако такава се осъществи – то веднага казваш на жена си първите хрумнали ти три турски думи, за да не бъдеш заподозрян.

Всяка вечер в хотела обаче има скечове и шоу – огнено, лятно, музикално, забавно. Семейство номер 1 обаче, въпреки прикритието си под шапката на разваления турски, участва в игрите за двойки… един път се живей!

Въпрос на водещия: - От къде сте?

Отговор: - Biz Deliormanlıyız (От Делиорман).

Ситуация 2. Семейство номер 2.

Дебел синджир на дебел врат. Татуси на символи на руската мафия, примесени с името на децата + два ти цитата „Мачкай, за да те уважават!“, „Над мен е само Бог!“.

Задължително разговорите от мъжа се водят по Вайбър, за да „не бъде подслушан“, но говори за висок тон, за да бъде чут. „Абе уреди тия 2000 гласа в Кърджалийско. Аз имам хора там. Ще оправим нещата!“. Той се занимава със строителство, но вечерта, също като Батман, „спасява света“.

Не признава политическата си ориентация, но признава, че е от дадено малцинство, гордее се с етноса си, няма проблем да го признае.

Ситуация 3. Семейство номер 3.

Те просто са на почивка. Детето им застава на плажа и започва да рецитира стихотворение за Левски. За Левски! На български!

И днес – когато есента крачи бодро към изборната секция. Когато спомените за лятото ще бъдат припомнени от членовете на избирателните комисии. Когато полъхът от климатика ще напомни на тялото за топлия бриз… Тогава нека си припомним, че в личните ни карти пише „гражданство – България“. И когато изберем чуждата дестинация за почивка поради ред причини, или чуждия прах за пране, то нека да не си взимаме отпуск и от националността. Защото видяхме, че за 75 години обединението не направи силата, но все пак малко достойнство трябва да остане, защото 5-годишните ни засрамват, прославяйки забравени Хора от забравено време.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK