Как един дебютант във футбола стана първи още с първото си участие в „Б” АФГ ?

Снимки: ФК "Огняново"

Измина само една година, след като инициативни жители на село Огняново възродиха местния футболен клуб, а вече са налице  първите резултати от представянето на отбора. Когато през 2010 година, поради различни причини, бе прекратена дългогодишната футболна традиция в курортното село, почти никой не вярваше, че е възможно един ден футболът в него да възкръсне като феникс, но и това се случи.

Подкрепени от местните бизнесмени, спортните деятели в селото започнаха  благоустрояването на местния стадион. Не след дълго към клуба заработи и детска школа, която дава шанс за изява на най-младите.

През лятото  на 2018, за да придобият  опит, момчетата от новосъздадения ФК „Огняново” изиграха тринадесет контроли, сред които и такива срещу именити съперници от южната ни съседка Гърция. Победите в повечето от тях сякаш предпоставиха  изключителното представяне на клуба в петото ниво на Югозападната лига. 

В редовната част от първенството на „Б” окръжна група, тимът изигра общо 18 мача, в които отбеляза 61 гола и допусна едва 19. В следващата фаза, т.н „баражи”, след победите над Мосомище и Дебрен, ФК „Огняново” си извоюва правото да играе на финала. Там, в много оспорвана среща срещу другия лидер – ФК „Пирин” /Брезница/, огняновлии успяха да се наложат с резултат 3:2 и да триумфират с титлата. Така абсолютният новак в местното първенство, ръководен от дебютиралия старши треньор Иван Алексов, само за един сезон успя да постигне резултати, които други отбори от същата „черга” не бяха постигали с години.

Каква е тайната на успеха и какви са бъдещите амбиции на клуба, ще разберем от интервютата ни с треньора и с един от основните играчи на ФК „Огняново”, които скоро ще публикуваме в „ИНФОМРЕЖА”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK