Община Разлог дари на пациенти от отделението по хемодиализа хранителни пакети

Снимки: Община Разлог

По повод 95-годишния юбилей на МБАЛ-Разлог днес кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев и зам.-кмета инж. Венцислав Гърменов дариха на пациенти от отделението по хемодиализа хранителни пакети.

На събитието присъства и д-р Божидар Велев медицински управител на болницата, главната сестра и завеждащата отделението д-р Таня Пашалийска.

През последните години Община Разлог инвестира значителни средства в здравната инфраструктура – болницата в Разлог е санирана, ремонтират се отделения и се прилага здравна помощ за близо 60 000 пациенти от 4 общини. Медицинските дейности в отделението по хемодиализа в Разлог се изпълняват при изключително висок медицински стандарт.

Преоборудвана е абсолютно цялата апаратура с най-висок клас съоражения, които позволяват възможно най-добро прилагане на най-съвременни лечебни практики за болните от хемодиализа. „За нас приоритет е осигуряването на средства за максимално добра работа и условия за лечение в МБАЛ-Разлог, но отделението по хемодиализа е така да се каже висш приоритет, заради спецификата на болните и техните нужди, и ние сме се постарали през последните години да отделим всички необходими средства, за осигуряване на най-добри условия за лечение.

Помещенията за диализа са ремонтирани, отлично отоплени, което е изключително важно за пациентите. Днешното дарение на хранителни пакети е един скромен жест от нас, но от сърце. Поводът е 95 г. юбилей на здравното заведение, който ще отбележим на 30.11. С тази и други инициативи, като дарения на рисунки за децата в детско отделение – „Деца, рисуват за деца“, безплатни медицински прегледи, и др. искаме през целия месец ноември подобаващо да отбележим юбилея на болницата в Разлог, която през годините защитава името си на здравно заведение с висок капацитет, и медицински център с висок клас грижа за пациентите“, коментира кметът на Разлог инж. Красимир Герчев.

Хемодиализни процедури в отделението по хемодиализа в Разлог се извършват на 14 пациенти от четири общини – Разлог, Банско, Белица и Якоруда. Освен тях идват и почиващи в Банско и Добринище, както и чужденци от Великобритания, Гърция и Турция, което е показателно за изключително добрите условия и висок клас медицински стандарт на грижи, които получават нашите пациенти. Особено тези, които идват от други населени места и чужденци, ползваме се с тяхното доверие, и те споделят, че подобни условия, като в отделението по хемоодиализа на МБАЛ Разлог има на много малко места, както в страната така и в чужбина“ , коментира д-р Таня Пашалийска завеждаща отделението.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK