Какво е тапиока?

Снимка: Sublime Media Room

Повечето от вас, които някога са опитвали тапиока, знаят, че това са мъничките, малки перли, намерени в купата пудинг.

Или може би по-големите, все още дъгообразни топчета, които се използват за различни десерти.

Но не много хора знаят какво представляват тези малки бисери - от какво са направени или откъде идват.

Най-любопитните факти за историята и използването на този продукт:

  • Тапиока е зърнест продукт, получен от маниока.
  • Отглежда се предимно в Югоизточна Азия, за да се произвеждат продукти от юфка до фармацевтични продукти.
  • Основно се култивира и яде в тропически райони.
  • Тя е ценена заради способността си да расте в ниско-хранителни почви и да се прибира бързо.
  • Има голяма кулинарна гъвкавост и може да се използва в десерти, да се добавя към супи или други ястия.
  • Тапиоковото брашно е много популярно.
  • Използва се като сгъстяващ агент в много храни.
  • Тайланд е най-големият производител на тапиока.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d