Как да съчетаем правилно уиски с храна

Снимка: Infomreja.bg

Уискито има невероятно силен аромат- може би най-сложният за небцето от всички видове напитки.

Уискито е предимно резервът за уиски от САЩ и Ирландия, включително и "Бърбън", който има много специфични критерии за производство. Съществуват и някои вкусни японски уиски, които се придържат към шотландския метод на дестилация и различни инкарнации съществуват по целия свят.

През последните години японците печелят повече награди като побеждават шотландците в производството на високоалкохолната напитка, благодарение на смесица от традиции и иновации в техниките.

Любопитен факт е, че хората са скептично настроени към комбинирането на храна с уиски. Дегустаторите непрекъснато се опитват да докажат, че това питие се комбинира чудесно с индийска или италианска храна.

Силните на вкус и процент алкохол уиски си отиват с миди, бекон, тъмен шоколад, хайвер, пишена сьомга и сини сирена.

Богатите пълнозърнести уиски, отлежали в бъчви от европейски дъб се комбинират с пържени храни, силно сладки десерти, печени десерти и пайове.

Уиски със средно тяло са подходящи за консумация с пушена скумрия, стриди, патица, черен дроб, фазан и треска.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK