Симитличанин е зад решетките, крал коли в Банско с авер от Криводол

Снимки: МВР

Полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с кражби на коли, основно с чужда регистрация и собственост на чуждестранни граждани, гости на Банско, е проведена на 2  януари.

Тя е осъществена от служители на ОДМВР-Благоевград, и колегите им от ГД „Национална полиция“.

В хода на полицейските действия,  в местността Стражите, в лек автомобил „Фиат Брава“ са установени и задържани 31-годишен от Криводол, област Враца, и 21-годишен от Симитли.

При претърсванията на адреси в Криводол, в софийското с. Мировяне и в Симитли са намерени и иззети множество мобилни апарати, компютърни конфигурации и техника, използвана при извършването на кражбите на автомобилите. Открити са и вещи, заявени от пострадалите  и оставени от тях в откраднатите автомобили.

В Симитли, като съпричастни в извършените деяния, са задържани и 51-годишен от Криводол и 21-годишен от Симитли.

В хода на проведените процесуално-следствени действия са събрани данни за участие на 31-годишния към извършени кражби на МПС през сезон 2016-2017 г. в Банско.

На него и на 51-годишен са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл.195, ал.1 от НК за кражба на лек автомобил „Тойота Рав 4“ и опит за отнемане на лек автомобил „БМВ Х6“, като деянията са извършени от началото на годината. Постановена им е мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK