Защо е важно всеки моторист да има каска?

Годишно близо над 1 милион души биват потърпевши от ПТП под една форма или друга

Водещата причина за нараняванията по целия свят се дължи до главна степен на травмите по пътищата, които през последните години са основен проблем за общественото здраве. Според статистиките, годишно близо над 1 милион души биват потърпевши от ПТП под една форма или друга.

В много страни, чиито доходи са ниски или средни, мотоциклетите и всички видове двуколесни превозни средства все повече се превръщат в най-често срещаното транспортно средство. Именно тези потребители представляват голяма част от ранените според статистиката, която споменахме.

Тенденцията към нарастването на техния брой и употреба както за транспорт, така и за развлечение се увеличава драстично. От своя страна този бърз растеж е придружен с доста фатални последствия поради факта, че потребителите не вземат насериозно предпазните мерки.

Всеки един моторист е длъжен винаги да носи каска, когато се качва върху своя мотопед. Като цяло целта на приспособлението е да предпазва главата при евентуален инцидент. Ето затова днес ще ви разнищим основните твърдения, доказващи нейната значимост и важност.

Защо е от значение да носим каска?

Научно доказано е, че носенето на одобрен предпазен шлем по време на шофиране може да намали с над 60 % риска от травма на главата в резултат на инцидент. Съществуват най-различни наранявания, но най-фаталните са именно на главата и мозъка.

Все пак не забравяйте, че дори и най-лекият удар е напълно способен да доведе до мозъчно сътресение или травматично увреждане. Те съответно оказват влияние върху физическите, емоционалните и когнитивните функции на потърпевшия. Ако това не е достатъчно, добавете и суровите глоби, тъй като употребата се задължава със закон.

Нейната функционалност не приключва дотук, тъй като носенето на каска подобрява концентрацията и свежда до минимум шанса да се разсеете. Без вятъра или слънцето в очите вие ще можете да се фокусирате по-добре върху пътната обстановка и да бъдете нащрек за всичко. Шлемовете действат като буфер за филтриране на ненужните шумове.

Бъдете пример за всички останали, но най-вече и за самите вас. Предприемането на стъпки за закупуването на продукта и съответно неговото използване са ключови за постигането на пълна безопасност и благополучие, така че не ги подценявайте дори за миг.

Как да попаднем на подходящия вид? 

Мотоциклетният шлем претърпява непрекъснати подобрения, за да бъде в крак с технологичните постижения, включително използването на леки материали и прибавянето на допълнителни екстри, като Bluetooth или високоговорители. Въпреки иновативността си, те все още следват една и съща схема на конструиране от десетилетия наред.

Приспособленията разполагат с четири основни компонента, като те са следните видове:

  • Система за задържане на брадичката
  • Външна обвивка
  • Подплатен слой
  • Абсорбираща подложка

Всеки един от тях е прецизно изграждан и то под строгото наблюдение на водещи специалисти. За производството им, както казахме се използват най-различни материи, които обаче са висококачествени и надеждни.

Предполагаме, че сте наясно относно различните видове каски, но избирането на правилния тип не се отнася само до безопасността. Съветваме ви да подберете такава, която да ви стои комфортно и съответно да пасва идеално на вашата структура. Изпробвайте всичко в магазина, докато не откриете идеалния екземпляр.

Дори и да нямате възможността да посетите физически магазин, не се тревожите, защото съществуват онлайн такива, които отново ще ви бъдат от полза. Типичен пример за такъв е – linsonmoto.bg, така че непременно се отбийте при тях, за да разгледате техните опции.

Защо да изберем LinsonMoto? 

Основната причина, поради която ви съветваме да се доверите на тях е, защото тук ще получите най-коректното и точно отношение из всички онлайн магазини. Интерактивният им уеб сайт разполага с уникални предложение, включително и специално предназначена таблица с размери.

В нея ще можете напълно самостоятелно да определите от какво се нуждаете. Без значение дали става въпрос за екипировка под формата на горнище, долнище или каска, изборът е във вашите ръце. Цените на техните стоки са крайно достъпни, а качеството което получавате в замяна е несравнимо.

Ако се нуждаете от повече информация, можете напълно свободно да се свържете с техния дежурен екип. Побързайте сега, тъй като съвсем скоро се очакват и сезонни намаления, които определено не са за изпускане.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK