Жители на Лозен организираха протест срещу фирма за ларви

Снимка: wikipedia.org

Проявата започна пред кметството – с трикольори и плакати

Жители на Лозен организираха протест срещу фирма за ларви. Твърдят, че се разнася неприятна миризма. В отговор – от фирмата заявиха, че спазват всички екологични норми. 

Протестът в Лозен започна пред кметството – с трикольори и плакати. А недоволството беше насочено срещу фирма за ларви.

Според хората от завода се разнася неприятна миризма. Притеснението на местните се засилва от намерението на фирмата да се премести до входа на селото.

Освен от неприятната миризма, местните се опасяват, че ще се увеличи и популацията на мухи. Доскоро заводът бил разположен в съседното село - Елин Пелин.

Според кмета на Лозен по закон заводът трябва да бъде разположен далеч от населени места. 

Те казаха, че имат такива заводи и във Франция. Като проверих – минимум на 8 километра са и двата им завода от населените места”, казва кметът Мартин Младенов.

От управата на завода отрекоха да са източник на неприятната миризма. И добавиха, че се преместили близо до Лозен, тъй като в Елин Пелин нямало условия за работа.

„Токът спира, водата спира, всичко спира. Не можеш да развиеш производствен процес там“, казва Камен Василев от „Насекомо” ЕАД.

Въпреки обещанието, че за селото няма да има вреди, Василев не беше посрещнат добре от протестиращите. И напусна под освирквания. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK