АБВ размаха пръст на БСП: Не така се прави обединение!

Корнелия Нинова и Димитър Атанасов, снимка: Infomreja.bg

Областната организация на АБВ-Благоевград, в това число и представители в органите за местно самоуправление са на мястото си и се намират в добра кондиция, заявиха от централата на партията.

Намираме за странно, че в момент, в който страната ни, раздирана от крайна бедност и неравенства, се тресе от корупционни скандали и протести на онеправдани слоеве от обществото, ръководството на БСП прави своя първостепенна задача издирването на официално отстранени от ПП АБВ поради незадоволителна работа личности и шумно ги присъединява към редиците си. Въпреки това желаем успех и вярваме, че те ще носят на БСП същите резултати, с каквито „радваха“ АБВ.

Вчера лидерът на БСП – Корнелия Нинова, заяви, че структурите на АБВ в област Благоевград се присъединяват към редиците на БСП.

Димитър Атанасов - областен председател на АБВ, каза, че не партията снема доверието от него, а обратното. 

Заедно с него на срещата в Благоевград с Нинова бяха и Димитър Димитров – младежки лидер на областното ръководство на АБВ, и Мартин Божиков, който е организационният секретар на национално ниво на АБВ.

„Решението ни се различава от това на нашето ръководство. Защо – можете да попитате тях. Ще ви прочета така нареченото „престъпление“, което според тях (визирайки ръководството на АБВ) сме извършили, и предложението, което ние отправихме, но не последва нищо“, коментира Атанасов.

В декларацията, показана лично от него, се потвърждава, че членовете на АБВ в Пиринско настояват да се влеят в редиците на БСП заради идеологически различия, както и заради нагнетяващото се напрежение. Според написаното, АБВ в Благоевград призова ръководството на партията да намери общ език с БСП и методи за стабилизиране на политиките.

В официалната позиция на АБВ се казва още:

Целият този ПР трик обаче не се свежда единствено до един отстранен от партия АБВ член и приятелския му кръг. Би било само смешно ако е така. Тъжното е, че когато обществото има крещяща нужда от обединение на лявото, ръководството на  партията, която претендира за лидерска роля в този процес, превръща тази естествена обществена потребност в мишкуване и бракониерство на мъртъв дивеч.

Не така се променя статуквото! Не така се прави обединение! С мълчание по болните политически и обществени проблеми и автентичните леви каузи, още дълго ГЕРБ и сие ще безчинстват, а лявото у нас ще споделя нерадостната съдбата на левицата в държави като Чехия, Унгария, Полша, Франция, Италия…. А може би някой цели точно това?!

Ние от АБВ сме убедени, че хилядите честни и достойни социалисти, които винаги сме приемали като съмишленици и другари, не мислят така!

 

Димитър Димитров, Мартин Божиков, снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK