Кадир Мехмед вече се храни обилно, още никой от близките му не го е потърсил

снимка: infomreja.bg

34-годишният Кадир Мехмед, който от три дни е настананен в благоевградската болница, след като бе предаден от гръцките власти в почти безпомощно състояние с тегло 40 кг, вече е започнал да се храни обилно и състоянието му се подобрява, съобщиха лекуващи го медици. Все още обаче нито един от неговите роднини и близки не го е потърсил.

Мистерията около Кадир все още не е разплетена. Той самият досега не е дал ясно обяснение какво точно му се е случило. Ден след предаването му в България, от гръцкото посолство официално разпространиха информация, че мъжът е лекуван в болница в Кавала след претърпяна катастрофа.

Това твърдение бе опровергано от заместник-директора на МБАЛ-Благоевград д-р Александър Костов, който пред местни медии обяви, че няма данни Кадир Мехмед да е лекуван в здравно заведение. "Ако действително е бил настанен в гръцка болница, тогава остава неясно как теглото му се е стопило до 40 кг.", коментира още д-р Костов. 

34-годишният Кадир Мехмед е настанен в отделението по гастоентерология на благоевградската болница. Пациентът е от село Голяма вода, Разградска област. Остават съмненията, че той е бил държан заторен и е изтезаван в Гърция.

 

КОМЕНТАРИ

Kaydi12:49 - 12.08.2011
I see, I spoupse that would have to be the case.
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK