Кадир Мехмед напуска социалния център в Симитли

снимка: infomreja.bg

34-годишният Кадир Мехмед утре напуска Социалния център в Симитли. В 9.30 ч. Кадир ще бъде придружен от социални работници до София, където ще го качат на автобус за Разград. Там ще го посрещне служител от дирекция „Социално подпомагане”.

По информация на главния експерт "Социални дейности" в община Симитли - Ивайло Гоцев, от дирекция „Социално подпомагане” в Разград са уверили, че първоначално ще настанят Кадир във временно жилище, като междувременно ще му търсят постоянен дом и работа.

Кадир напуска социалния център в Симитли в отлично състояние. Той вече тежи близо 60 кг, напълно самостоятелен и осъзнат е, уверяват социалните работници.

През последните три месеца изтезаваният в Гърция наш сънародник Кадир Мехмед се възстановяваше в Центъра за настаняване от семеен тип за лица с физически затруднения в Симитли. Социалният център в Симитли го прие от МБАЛ - Благоевград в тежко състояние, а социални работници и медици стигнаха почти до конфликт в прехвърляне на отговорност чия грижа е Кадир Мехмед.

Кадир Мехмед бе приет в благоевградската болница на 3 август в тежко състояние - отслабнал, недохранен и стресиран. Тогава той обясни, че в южната ни съседка, където е работил като пастир,  е бил изтезаван и държан без храна.

Днес, 34-годишният мъж се чувства спокоен и мечтае отново да отиде в Кавала, за да работи като овчар.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK