В Благоевград започна семинарът "Изкуството в променяща се Европа – време и граници“

Снимка: Община Благоевград

Официално бе открит семинар за динамиката в съвременното изкуство и културните политики в Благоевград.

Стартът бе даден от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова. 

По време на първия ден от семинара бяха представени различни презентации с разнообразни теми.

Заместник-председателят на Сдружение „Толкова близо, толкова далече“ и модератор Снежана Йовева представи „Културата като бранд. Брандиране и културни продукти в Европа. Съвременното изкуство пред време и граници“. 

Преди старта на презентацията си, Снежана Йовева сподели защо Благоевград е първият град, в който представят Семинара.

„Благодарни сме, че заедно с Благоевград успяхме да развием концепцията и да предложим тема за семинара, с който да представим динамиката в областта на културните политики.  Благоевград е първия град, който избрахме не само, защото сте активни, гъвкави в областта на културните политики, но и защото има  какво да споделите, затова за мен е удоволствие да бъдем днес заедно.“, отбележи тя.

Мила Старейшинска - Ангелова и Ния Табакова, куратори в международни изложби и изкуствоведи представиха  „Толкова близо, толкова далече - художници номади у дома" .

На днешната среща бе презентиран  още „Изкуството като световен бранд – случаят Кристо“ от Евгения Атанасова, която е  продуцент и журналист в Българска национална телевизия.

В първия ден от семинара д-р Христина Цонева, директор на Регионален исторически музей - Благоевград, представи „Музеят - център за културни политики", а Ерина Кръстева от Регионален исторически музей- София  – „Визуалният език в музея“.

Бе дадена възможност за задаване на въпроси, проведе се и дискусия с теми, касаещи гостите на семинара.

Семинарът бе разделен на два панела, като втория панел включваше „Публични комуникации на културни събития: планиране и провеждане на успешни комуникации“, „Икономика на културата“ и дискусия с участие на представители  от  общински културни организации, галерии, театри, университетски преподаватели в Благоевград.

Срещата продължава и утре /събота/ в зала „22 септември“ от 10:00 часа и се очаква да  приключи в 12:00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK