Кабинет на ТЕЛК вече и в Петрич

Снимки: Община Петрич

Ръководител на структурата ще бъде д-р Маринова

Откриването на кабинета на ТЕЛК официално се състоя днес в сградата на болницата в Петрич. Присъстваха управителят на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД, д-р Илия Тонев, заместник-кметът Илияна Попова, депутатът Георги Динев, зам.-областният управител Антоанета Янчева, председателят на ОбС – Петрич, Георги Тренчев, лекари.

Ръководител на структурата на ТЕЛК в Петрич ще бъде д-р Маринова, която уточни, че месечно ще бъдат обслужвани над 100 пациенти от общината. „Тези, които не могат да дойдат на място, ще бъдат посещавани по домете“, подчерта д-р Маринова. Тя отчете огромното предимство на кабинета на ТЕЛК за жителите на община Петрич и се ангажира с отговорна работа.

Структурата на ТЕЛК в Петрич ще спести разходи по пътуване до областния център – Благоевград, от една страна, а от друга, ще намали притеснението на пациентите при организирането на пътуванията. През изминалите четири години Община Петрич инвестиран сериозно и в подобряване състоянието на сградния фонд на болницата, в т.ч. и чрез изпълнението на проект за енергийна ефективност на стойност 600 хил лв.

Извършен беше ремонт на отделенията, допълнително се закупи нов, модерен рентгенов апарат, постави се и началото на иновативните методи в клетъчна терапия в отделение тук в сградата на болницата в Петрич. Усилено се работи и за привличането на кадри, има подписани договори със студенти, които след завършване ще останат да работят в МБАЛ „Югозападна болница“ ООД.

Предстои до няколко месеца и реализирането на проекта „Remote care“, който ще подобри превенцията и ранната диагностика на хората от отдалечените от административния център населени места. Ще бъде закупен напълно оборудван медицински мобилен кабинет, обслужван от мултидисциплинарен екип - общ лекар, медицинска сестра и социален работник.

 

Снимки: Община Петрич

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK