Корнелия Нинова: Оставането им на власт всеки ден е пагубно за България

Източник: БГНЕС

Досега парламентарната група на левицата е инициирала пет вота на недоверие

Нужен е стратегически план, а не хаотични действия за потушаване на напрежението. Този план да съдържа анализ на най-важните сектори в икономиката, които носят добавена стойност и мерки, с които те да бъдат подпомогнати. План за инвестиции - външни и вътрешни - държавни. Всеки загубен ден ще е пагубен за производството и домакинствата." Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БНР.

Властта има амбиция да изкара мандата си докрай. Това са ходове за печелене на време и успокояване на напрежение. Оставането им на власт всеки ден е пагубно за България. Искаме оставка и предсрочни избори, заяви Нинова. По думите й БСП е показала различни начини за опозиционни действия - парламентарни и извънпарламентарни.

Тя изтъкна, че парламентарната група на левицата е инициирала пет вота на недоверие, като по този начин последователно е показвала отношение към правителство и модела на управление. Като извънпарламентарни действия, Нинова посочи, че от БСП са подкрепили протестите на хората, участвали са в тях, но и са организирали свой собствен митинг-протест с призиви за оставка. Следваме си нашия път, в заговори и задкулисни договорки не участваме, категорична бе тя.

Относно потенциални коалиционни партньори на БСП, тя заяви: "Има време, нека да дойдат изборите, всеки да си представи програмата, тогава ще говорим за управленски партньори".

По отношение на искането на левицата за свикване на извънредно заседание на парламента, Нинова заяви, че разполага единствено с неофициална информация, че това ще се случи в четвъртък, когато е крайният законов срок, но все още няма официален отговор от председателя на парламента Цвета Караянчева.

Нинова сподели, че от обиколките си по страната е установила, че партията е в много голяма степен готова да гласува на вътрешнопартийния вот. От утре сме в кампания и всеки ще си изложи платформата. Това, което сме правили през последните 4 години, са решения на колективните органи на партията и би било нелогично да се оспорят, каза още тя.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK