Жътвата като традиция и вдъхновение - фотографска изложба, част от културния форум „Панагия“

Снимки: "Партньори" - Кюстендил

Изложбата е резултат от съвместната дейност на НЧ „Ангел Димитров 1929“, Сарафово и Сдружение „Партньори – Кюстендил“

Част от 13-тото издание на културен форум „Панагия“ Кюстендил 2020 ще бъде и фотографска изложба, посветена на жътвата. Изложбата е резултат от съвместната дейност на НЧ „Ангел Димитров 1929“, Сарафово, Бургас и Сдружение „Партньори – Кюстендил“.

През 2017 година, в рамките на фестивала „Бриз в житата“, фотопленер на бургаската професионална фотографска гилдия събра като в картина на Майстора зрялата пшеница и хората. Момичета, момчета, жени, мъже и деца от ТФ „Партньори – Кюстендил“ и техните автентични кюстендилски носии поставиха началото на жътвата в първото издание на фестивала.

За кратко време снимките придобиха национална популярност и три години след публикуването им илюстрират десетки статии, форуми, страници и сайтове за български фолклор. Част от снимките се превърнаха в заглавни страници на Националния етнографски музей, Министерство на външните работи, дори илюстрират уроците за фолклор в учебници за 4 клас.

Гостите на културен форум „Панагия“ ще имат възможността да видят 12 от най-емблематичните фотографии, отпечатани във висока резолюция на формат 127/94 като част от празничната експозиция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK